PISA (Programme for international Student Assessment)  је међународно истраживање и представља процјену знања и вјештина петнаестогодишњих ученика из читалачке писмености, математичке писмености и писмености из природних наука. Највеће је образовно истраживање на свијету у којем је до сада учествовало више од милион ученика. Проводи се сваке треће године под покровитељством Организације за економску сарадњу и развој (OECD).

Методом случајног узорка и наша школа је изабрана за једну од 213 школа БиХ у којима ће се у периоду април-мај 2018.г. одржати  PISA тестирање. Тачније, 3.5.2018.године,  у нашој школи је тестирано 6 петнаестогодишњака електронским путем. На потпуно нов и интересантан начин, ученици су рјешавали питања заснована на стварној животној ситуацији или проблему. Тестирање и попуњавање упитника, са паузама, траје око 3 сата. Директори тестираних школа, такође попуњавају Упитник за школу.

За реализацију овог тестирања на нивоу школе задужен је PISA школски сарадник. Наставница Сања Ћузулан је била одговорна за организацију тестирања и информисање ученика, наставника и родитеља у складу са међународним процедурама.