Према Годишњем програму рада школе,  Стручни  актив  четвртог разреда  је  3.5. 2019. године реализовао   једнодневни излет. Циљ је био обилазак Вишеграда и знаменитости које се налазе у његовој околини. Захваљујући лијепом времену и добром расположењу ученика и наставника, циљ и задаци излета су у потпуности остварени.

Учесници овог излета су били IV1, IV2 и IV3 , а пратња су им били учитељи:  Миро Ребић, Ивана Ивановић и Младенка  Драганић. Осим што је ово путовање представљало сусрет са историјом, умјетношћу и духовним наслијеђем нашег народа, ученици су имали  времена за одмор, рекреацију и спортске активности.

Полазак је био испред  Школе у 8,00. На свом путу посјетили су женски манастир у Вардишту, манастир Добрун,  Карађорђев музеј у Добруну посвећен Првом српском устанку. Ту су разгледали галерију слика вишеградске Ликовне колоније, чији су мотиви посвећени управо манастиру Добрун. Потом су обишли Вишеградску бању са Рехабилитационим  центром „ Вилина  влас“, разгледали Андрићград и наравно, прошетали чувеном Ћупријом на Дрини.  Након богатог дана, услиједио је повратак кући и пред Школом су били у 19,40. Утисци, нова сазнања и другарство, које јача на оваквим излетима, су непроцјењиви.