Ученица наше Школе – Андреа Кулашевић 9-2 је освојила 2.мјесто на Државном такмичењу за Еко репортере, у категорији “фото-кампања“. Цијела Школа се поноси Андреом и њеним успјехом, са жељом, да увијек и у свему буде здрава, сретна и успјешна. У наставку је текст и фотографија, које је ученица припремила за такмичење, као и линк са резултатима истих.

Климатске промјене у мом завичају

Тренутно, мој свијет је моје село Сељани, близу Рогатице. У периоду од тачно годину дана, уочила сам значајну промјену  климе. На првој слици је април 2020, а на другој април 2021.године. Старији причају да су те разлике  још веће ако се прате у дужем периоду. Као посљедица ових дешавања,  јавља се промјена количине и квалитета воде у оближњем потоку, мијења се могућност узгоја пољопривредних производа, велики број пчелара има проблема са узгојем меда.

Ако глобално свјетско отопљавање доноси оволике промјене у  мом микросвијету, могу да замислим  и да се забринем шта се све дешава са Земљом. Ово је апел да чувамо једино мјесто на којем можемо да живимо!

аутор Андреа Кулашевић IX2

резултати Државног такмичења Еко репортера