Поводом Свјетског дана шума, чланови Савјета ученика и чланови еколошке секције четвртог разреда, имали су привилегију да открију тајне шумског свијета кроз посјету локалном шумском газдинству. Ово искуство није само пружило драгоцјени увид у очување природе, већ је обогатило њихово знање и подстакло свијест о важности очувања шума.

Вођени стручним лицима из Шумског газдинства „Сјемећ“, најмлађи ученици су упили прве лекције о екосистему нашег мјеста и значају шума за живот и здравље човјека. Ученици су имали прилику да се упознају и са пословима и надлежностима шумског газдинства, а који се односе на заштиту шума.

Посебно интересовање ученика изазвала је презентација прибора, алата, примјерци биљака наших шума. Кроз практичне примјере ученици су схватили да сваки њихов корак може направити разлику у очувању шума за будуће генерације.

Посјета није само обогатила знање ученика о екологији, већ је и подстакла њихову личну одговорност према животној средини. Надамо се да ће овакве иницијативе наставити да инспиришу младе генерације и да ће резултирати позитивним промјенама за будућност наше планете.

Овим путем се захваљујемо руководству и запосленим у ШГ „Сјемећ“.