Дан школе  обиљежен је 27. јануара 2019. године, а томе је претходио низ културних садржаја којe су припремили ученици и наставници наше школе.

У оквиру седмице која је била посвећена лику и дјелу Светог Саве под називом “Светосавски дани “ организовано је такмичење у писању литерарних радова у којем су учествовали ученици од VI до IX разреда. Осим талента за писање ученици су показали добро познавање историје срспког народа и љубав према дјелу Светог Саве. Најуспјешнији је био Дарко Соколовић ученик VII-4, чији је рад прочитан на Светосавској академији.

Светосавски дани отворени су изложбом ученичких радова у холу школе посвећени првом српском просвјетитељу.

Школско такмичење у рецитовању одржано је 25.01.2019.године. На такмичењу учествовало је шеснаест ученика од VI до IX разреда. Прво мјесто освојила је Снежана Обреновић IX-2, друго мјесто су подијелиле ученице  Софија Радоњић VIII-1 и  Марина Стојанчевић VIII-4, а треће Марија Пејчић VII-3.

За “младе историчаре“ одржано је квиз-такмичење на тему “Живот и дјело Светог Саве“. У овом такмичењу најбоље знање, брзину и спретност показалa je екипа ученика VIII-1, Јелена Нерић и Софија Радоњић.

Светосавски дани завршени су свечаном академијом и ломљењем славског колача у недјељу 27.01.2019. године у зборници школе. Директорица школе Снежана Пјевчевић поздравила је све присутне и честитала славу ученицима и радницима школе уз жељу да буду здрави и успјешни.