Уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске, Завод за запошљавање Републике Српске, односно Центри за информисање, савјетовање и обуку (ЦИСО) отпочели су са провођењем активности професионалног информисања ученика у школској 2023/2024.години.

Тим поводом, педагог школе, Дијана Гојковић, одржала је предавање за ученике деветог разреда, 23.5.2024.године, базираујући се на достављен материјал Завода за запошљавање Републике Српске с циљем професионалног информисања ученика. Циљ професионалне оријентације ученика у основној школи је да помогне ученику при избору средње школе, односно да га усмјери ка средњој школи која одговара његовом школском успјеху, способностима и интересовањима и уједно да га упозна са потребама друштва.

Такође, ученици деветог разреда су 24.маја 2024. године посјетили  ЈУ Средњошколски центар  “27. јануар“ у Рогатици, када су била организована отворена врата за ученике завршног разреда основне школе. Циљ ове посјете био је упознавање са занимањима која нуди ова образовно-васпитна установа.

Надамо се да су поменуте активности пружиле корисне информације нашим ученицима и вјерујемо да ће допринијети њиховом разумијевању професионалних опција и олакшати им процес доношења одлука.

Настављамо да подржавамо њихов развој и желимо им сву срећу у њиховим будућим подухватима!