5. априла 2019.године одржан је Пети сајам домаћих производа у Рудом. Као и сваке године, наша Школа учествује на конкурсу који се расписује за ученике основних школа из мјеста: Рудо, Штрпци, Фоча, Горажде, Вишеград и Рогатица.

Ове године тема је била Научимо заједно, корак по корак, – рециклирај и креирај час за све нас. Било је потребно да се од полуотпадних и отпадних материјала израде дидактички материјали и наставна помагала која се могу користити на редовним часовима, како би се савладали различити наставни садржаји. Радови су оцјењивани у двије категорије. Наша школа се представила са 6 радова, од којих је један био у првој категорији- ученици до петог разреда, а остали су се односили на разредну наставу ( ментори Данијела Мирковић, Свјетлана Јанковић Ристановић и Сања Ћузулан).

Прво мјесто у категорији нижих разреда, освојио је рад под именом Сензорна плоча, намијењена за извођење инклузивне наставе и за наставу 2. разреда. Плочу су урадили ученици 2. разреда и продуженог боравка, са учитељицама Мајом Кушић и Бојаном Мирић као менторима.

Награда за прво мјесто, а врло вриједна за нашу Школу и наставу биологије и хемије, је микроскоп.

Честитке вриједним ученицима и њиховим менторима!

Сензорна плоча
Ученици и ментори
Макете грађевинских и пољопривредних машина, те хоризонтални пресјек стана
Модел ћелије и ДНК
Сајам – Рудо