Свакодневно се суочавамо са изазовима у вези са питањем како да научимо дјецу да постану одговорни и савјесни грађани у свијету дигиталне технологије.

Подстицање информатичке и медијске писмености данас је дио школског програма, дјеца и млади неизбјежно долазе у сусрет са рачунарским и комуникацијским технологијама.

Међутим, колико користи интернет пружа, има исто толико негативних страна. Безбједност дјеце на интернету је обавеза свих нас!

У оквиру едукативног и савјетодавног рада педагога са породицом, с циљем јачања родитељских компетенција и подизања свијести родитеља о потенцијалним опасностима, педагог школе, Дијана Гојковић одржала је предавања за родитеље ученика петог разреда о безбједном кориштењу интернета. Она је истакла да школа и породица – заједничким снагама и ставовима и партнерским односима могу значајно утицати на свијест младих људи о безбједном кориштењу интернета.

Акценат је био на улози породице о заштити дјеце на интернету, те савјетима за родитеље. Током едукације, педагог наше школе је родитељима пружила низ препорука и корисних савјета уз помоћ којих могу заштити своју дјецу током коришћења интернета. Родитељи су имали прилике чути и савјете за дјецу, односно како их научити да одговорно и савјесно користе интернет и технологије уопште.

На поменитим предавањима одржаним од 20. до 24.фебруара 2023.године присуствовало је преко 50 родитеља.