Протекле суботе, 23.фебруара, у нашој школи су одржана Општинска такмичења из информатике и вјеронауке, а сходно Календару такмичења ученика Републике Српске за 2018/2019.годину.

Прво мјесто из информатике освојио је Михајло Глуховић, ученик IX2 који је показао најбоље знање из програмирања у QBasic-u и на школском и на општинском такмичењу.

Такмичење из вјеронауке се одржало за ученике шестог разреда, гдје је најбоље знање показала Марија Фуртула, ученица VI4.

16.фебруара, на Општинском такмичењу из математике за 7,8 и 9.разреде, најбоље резултате су показали

  • за 7.разред- Анђела Гојковић VII2 и Тамара Андрић VII1
  • за 8.разреде Емилија Којић VIII4
  • за 9.разред –Милан Балчаковић IX1

На основу освојених бодова, на Регионално такмичење су се пласирали Емилија Којић, Милан Балчаковић и Милан Шаренац IX3, који је био другопласирани на школском такмичењу. Школа домаћин Регионалног такмичења, које се одржава 9.марта 2019, је ЈУ ОШ „Милан Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак.

У оквиру такмичења у Пројекту „Ја грађанин“, које је одржано 22.фебруара, које се организује за ученике шестог разреда, а у оквиру наставе Демократија и људска права, најбоље резултате су постигли ученици VI4, који су рјешавали „Проблем здраве исхране ученика“.