Дан ученичких постигнућа, према школском календару, је 7.јуна 2021.године. Школа га је обиљежила свечано, поштујући епидемиолошке мјере и препоруке Института за ЈЗ РС. Ученици деветог разреда су се опростили од основне школе и својих одјељењских старјешина, примајући свејдочанства о успјешно завршеном деветом разреду.

Испратили смо 101 ученика деветог разреда.

Најбољи представници ове дивне генерације ученика су добитници дипломе “Вук Караџић“: Нерић Надежда IX-1, Планојевић Душко – IX ПО Борике, Икановић Блаженко IX-3, Миљешић Димитрије IX-1 и Цвијетић Вук IX-3.

Ученик генерације је Нерић Надежда IX-1.

Посебну диплому за бројне успјехе из физичког васпитања је добио Андреј Ћебић IX-1.

Уз дипломе, најбољим ученицима су поклон књиге уручили: начелник општине Рогатица – Милорад Јагодић, кум Школе – Душко Иконић и директор Школе – Миломир Драганић. Новчане награде је Начелник наше општине уручио свим носиоцима ових високих признања. Ученик генерације је добила награду и од представника Wiener осигурања.

Одјељењске старјешине нашим матурантима су били наставници: Богданка Шаренац , Горан Данојлић, Данијела Мирковић, Славица Ђокановић и Бојан Васиљевић.

Манифестацији су присуствовали млађи ученици, побједници на општинским такмичењима: Иконић Катарина VI-3 за 1.мјесто из православне вјеронауке, Драганић Матеја VII-3 из српског језика, Игор Иконић VII-1 из математике и физике, Јелена Ђурић VIII-2 из математике, Марија Фуртула VIII-4 из физике, Јована Терзић V-2 из рецитовања. Матуранти који су били најбољи на реализованим општинским такмичењима су: Анђела Гојковић IX-2 из математике, Душко Планојевић IX-ПО Борике из физике, Матија Бојовић IX-2 из основа информатике, Милица Зимоњић IX-4 и Андријана Крсмановић IX-4 из историје, Надежда Нерић IX-1 и Милица Зимоњић IX-4 из руског језика и Марија Пејчић IX-3 у рецитовању.

Диплому и поклон књигу им је уручила психолог Школе Сњежана Павловић.

Свечаност су увеличали гости, међу којима су били: Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица, кум Школе Душко Иконић, Драган Радојчић представник Wiener осигурања, родитељи наших вуковаца, одјељењске старјешине и учитељи наших најбољих малих матураната, као и представници медија.  

Начелнику наше општине и куму Школе су талентоване ученице Анђела Гојковић IX-2 и Соња Симсић VIII-2 поклониле своје ликовне радове у име ученика наше Школе, а у знак захвалности за успјешну сарадњу са Школом.

Пријатној атмосфери манифестације је допринијела изложба ликовних радова ученице Соње Симсић VIII-2.

Добитницима диплома и награда честитамо и желимо успјех у наставку школовања! Свим нашим матурантима желимо:здравље, срећу и успјех у животу!