Већ низ година се на иницијативу Европске комисије у свијету обиљежава Дан сигурнијег Интернета, у циљу промовисања сигурног и одговорног кориштења Интернета и информационих и комуникационих технологија. Ове године се обиљежава под слоганом „ Заједно за бољи интернет“. Обиљежавање се реализује кроз такмичење ученика основних и средњих школа које се састоји од online квиза са питањима везаним за сигурно кориштење интернета. Квиз ће бити доступан и активан само на дан обиљежавања 5.2.2019. од 9:00 до 19:00 сати. Након тога систем апликације за online такмичење ће генерисати добитнике награда, међу оним ученицима који су одговорили на 80% и више питања. Квиз је доступан на http://www.dansigurnijeginterneta.org/

У нашој школи, ове активности ће се реализовати на часовима информатике и техничког образовања  са предметним наставницама,  у одјељењима која  у уторак имају поменуте часове.

Наша школа већ 4 године учествује у обиљежавању овог дана, па се надамо да ћемо бити успјешни и ове године као и претходних.